Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Αδιέξοδα σενάρια για να πληγεί η ανοδική πορεία του Ζαχαρία Ζούπη

Όσοι γνωρίζουν καλά τις διεργασίες στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας  συγκλίνουν στην εξής απλή εκτίμηση:


Ο Λουκάς Τζανής κατάφερε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να ξοδέψει το πολιτικό του κεφάλαιο, να τα κάνει όλα λίμπα στον Δήμο, να αποσυσπειρώσει την παράταξή του, να θεωρείται από τώρα βέβαιη η ήττα του στις εκλογές του 2012. Η εκτίμηση συνοδεύεται και από την άποψη: Η ανάληψη των καθηκόντων του επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ από τον Ζαχαρία Ζούπη προσέδωσε ένα νέο δυναμισμό στην παράταξη με την βοήθεια πάντα όλων των βασικών στελεχών ανάμεσά τους και ο Αλέκος Χρύσος, που δρομολόγησε τις διαδικασίες διαδοχής. Αυτή η σύγκριση λειτουργεί ενισχυτικά υπέρ του Ζαχαρία Ζούπη, που θεωρείται καλός γνώστης των προβλημάτων της πόλης και της Αυτοδιοίκησης, άνθρωπος μεθοδικός και αποτελεσματικός και μόνη λύση για να "στρώσει" τον Δήμο.


Αυτές τις απλές αλήθειες τις καταλαβαίνουν οι επιτελείς του "Καίσαρα" και γι' αυτό προσπαθούν να πλήξουν την ανοδική πορεία του Ζούπη. Γι' αυτό κατά διαστήματα διέρρεαν ότι ο Α. Χρυσός είναι δυσαρεστημένος ή ότι ο Γ. Τσιρίδης και η Ξ. Φωτίου είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν στην παράταξη του καταρρέοντος Δημάρχου ή ότι ο Γ. Χάσκας στηρίζει τον Λουκά Τζανή! Μιλάμε εν ολίγοις για χοντροκομμένες προβοκάτσιες που αγγίζουν τα όρια της πολιτικής ανοησίας.


Τώρα φαίνεται ότι, απελπισμένοι από τα αδιέξοδα τους, αναζητούν κάθε τι που μπορεί να πλήξει την δυναμική του Ζαχαρία Ζούπη.


Θα βρουν άραγε πρόθυμους; Πολύ αμφιβάλλουμε, εκτός και αν υπάρχουν άνθρωποι που αν και "μισούν" ουσιαστικά τον Δήμαρχο, έχουν καμιά υποχρεωσούλα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου